04.11 2010

Susanne Holmström udnævnt til adjungeret professor på RUC

Af: Kim Cort

Roskilde Universitet har udnævnt samfundsforsker, Ph.D., cand.scient.soc. Susanne Holmström til adjungeret professor i virksomhedsstudier, legitimitet og offentlighed efter indstilling fra Institut for Kultur og Identitet og Institut for Kommunikation, Virksomhed og Informationsteknologier i perioden 1. november 2010 til 31. oktober 2015.

Susanne Holmström har været ekstern lektor på RUC siden 2000, ansvarlig for temaseminarer, kurser og konferencer med fokus på forholdet mellem virksomhed og samfund, legitimitet og offentlighed på fagene Virksomhedsstudier og Virksomhedsledelse. I undervisningen kombinerer hun et højt teoretisk niveau med møder med praksis.

Hendes forskning er internationalt anerkendt. Den fokuserer på de legitimerende forestillinger og praksisformer, som bærer forholdet mellem virksomhed og samfund under begreber som samfundsansvar, public relations, virksomhedens politisering, og på, hvordan de skifter med samfundets udvikling og form. Hun er forfatter til en længere række publikationer, bl.a: ”Niklas Luhmann: Contingency, risk, trust and reflection”, og “Reflective management: Seeing yourself as if from outside”, “Society’s constitution and corporate legitimacy or:  why it might be unethical for business leaders to think with their heart”.

Hun fik sin ph.d.-grad i 2004 på afhandlingen ”Grænser for ansvar: Den sensitive virksomhed i det refleksive samfund”. Tema er de evolutionære samfundsprocesser, som fører til udviklingen af et refleksivt virksomhedsparadigme med forventninger om samfund og offentlighed som horisont for beslutningsprocesserne.

Hun har været bestyrelsesmedlem i flere internationale forskningsorganisationer, bl.a. EUPRERA, og af flere forskningsnetværk, i dag ’Virksomheder, forandring og ledelse’ på RUC. Hun er medlem af redaktionskomiteen på International Journal of Strategic Communication. I 2006 etablerede hun et alumni forum for RUC-kandidater og har forestået en række temamøder mellem forskning og praksis.

Susanne Holmström har haft egen rådgivende virksomhed siden 1973, i dag Reflective Forum – rådgivning med det formål at bringe mere forskningsbaseret viden ind i virksomheders praksis ud fra den tese, at det i senmoderniteten kræver indsigt i samfundets konstitution og i sociale dynamikker at kunne navigere en virksomhed legitimt. Hendes forskningssamarbejde med Novo Nordisk var eksemplarisk case hos DEA (Dansk Erhvervsforsknings Akademi) 2008.

For yderligere information kontakt venligst:

Institutleder Martin Bayer, Institut for Kultur og Identitet, tlf. 4674-2584, mobil. 2916-6985, e-mail: mb(at)ruc.dk

Eller

Institutleder Lene Palsbro, Institut for Kommunikation, Virksomhed og Informationsteknologier, tlf. 4674-3200, mobil. 2887-0050, e-mail: palsbro(at)ruc.dk


 
Send rettelser til webmaster
 
 

Find vej

Roskilde Universitet
Universitetsvej 1, Postboks 260
4000 Roskilde
Tlf: +45 4674 2000
E-mail:ruc@ruc.dk
EAN-nr: 5798000418110
SE/CVR-nr: 29 05 75 59

Viden fra RUC

’Det er et brud med det, der står i lærebøgerne’ –Jesper Schmidt Hansen

Klik og læs nyeste nr. af Rubrik