23.02 2010

Spil Wii med potentielle arbejdsgivere på RUC

Af: Kim Cort

Hvad lægger virksomhederne vægt på, når de ansætter nyuddannede? Hvor kan man få job med en cand.scient.soc? Hvilke faglige profiler og kompetencer har RUC-kandidater? Og hvad er det, RUC’ere er særligt gode til?

Alt dette og meget mere kan virksomheder, studerende og nyudklækkede kandidater blive klogere på, når Roskilde Universitet slår dørene op for sin første karrieremesse den 25. februar 2010.

Test the quick brown fox jumps right over the lazy dog

nnnny

En anderledes karrieremesse

De besøgende på RUC Karrieremese 2010 vil blive mødt af 30 spændende og forskelligartede virksomheder, offentlige som private - deriblandt IBM, DSB, Microsoft, Danske Bank, Danfoss, Roskilde Festival og Udenrigsministeriet.

Roskilde Universitets rektor Ib Poulsen mener, at RUC’s karrieremesse kan give virksomhederne et klarere billede af, hvad RUC’ernes kompetencer er:

”Brobygning mellem universitet og erhvervsliv er afgørende for et universitet. RUC gør en stor indsats for at uddanne kandidater, der er attraktive for samfundet. RUC´s karrieremesse kan bidrage til, at virksomhederne får kendskab til RUC´ernes ganske særlige kompetencer og til de mange forskelligartede profiler, der kendetegner RUC´s danske og internationale studerende og dimittender.”

Møde på neutral bane

RUC Karrieremesse 2010 er med en lang række forskellige tilbud et anderledes alternativ til traditionelle karrieremesser.

Udover at shoppe rundt og networke med virksomhederne på karrieremessen, slappe af i bløde puder i den til dagen særligt indrettede karrierelounge, få tips til ansøgninger og cv, vil de studerende to gange i løbet af dagen få mulighed for at udfordre de deltagende virksomheder i et spil Nintendo Wii.

Ønsket med denne aktivitet er at skabe et særligt rum, der kan føre til en anderledes dialog, end når man mødes ved virksomhedernes stande:

”Det er et tilbud for de, der synes, det kunne være spændende og sjovt at møde virksomhederne på en ’neutral bane’. Et spil Wii kan vise virksomhedsrepræsentanterne vigtige menneskelige kompetencer, der måske ikke fremgår af cv’et. Og samtidig er det en mere uformel, og tidssvarende, måde at møde en måske kommende arbejdsgiver på,” siger Bo Vestergaard Thiesen fra RUCinnovation, der er en af karrieremessens arrangører.

Fra RUC til Politikens chefredaktørstol

Messens besøgende kan bl.a. også blive inspireret af et spændende foredrag med Politikens chefredaktør for de digitale medier, Stig Kirk Ørskov, der selv er tidligere studerende på RUC. Stig Kirk Ørskov vil i sit foredrag berette om sin vej fra RUC til Politikens Hus og give sit bud på, hvilke særlige kompetencer man får, når man uddanner sig fra RUC.

RUC Karrieremesse 2010 er arrangeret i et samarbejde mellem RUCinnovation, DJØF, DM og Studenterrådet på RUC

Se dagens program og få yderligere information om RUC Karrieremesse 2010 her: www.ruc.dk/karrieremesse

For yderligere information vedrørende RUC Karrieremesse 2010 kontakt:

AC-fuldmægtig Sune Kaspar Testrup-Friis, tlf. 46 74 32 12 eller e-mail skf(at)ruc.dk

For pressetilmelding kontakt:

AC-fuldmægtig Bo Vestergaard Thiesen, tlf. 46 74 24 74 eller e-mail bovest(at)ruc.dk

Send rettelser til webmaster

Find vej

Roskilde Universitet
Universitetsvej 1, Postboks 260
Tlf: +45 4674 2000
E-mail:ruc@ruc.dk