12.09 2011

Kan sociale medier forandre u-landene?

Ny forskningsfestival sætter spot på medialisering og social forandring

Den første udgave af Ørecomm Festival - arrangeret af forskningscenteret Ørecomm - sætter under titlen ’Agency in the Mediatized World’ spot på samspillet mellem medier, kommunikation og social forandring.

Formålet er at bringe nye dimensioner til forskning og praksisser for kommunikation, der kan skabe udvikling og sociale løft i u-landene.

Udgangspunktet for konferencen er det faktum, at medierne får stadig større indflydelse på samfund og kulturer verden over. Begrebet ’medialisering’ dækker over denne proces - hvor samfundet i stigende grad underlægges eller bliver afhængige af medierne og deres logik og indflydelse.

Om festivalen
Festivalen er arrangeret af det transnationale forskningscenter Ørecomm, der arbejder for at styrke tværfaglig forskning inden for medier, kommunikation og sociale forandringer. Ørecomm er forankret på RUC i Danmark og Malmö högskola i Sverige.

Festivalen begynder i Malmö med et åbent tredages seminar den 9.-11. september og fortsætter i København med en konference den 12. september, hvor der vil være fokus på brugen af sociale medier i udviklingslandene.

Konferencen i København retter sig især mod folk, som arbejder med medier og udviklingslande i praksis. Festivalen afsluttes med en akademisk konference på RUC den 13. september.

Programmet for festivalen omfatter ca. 40 oplægsholdere/forskere fra 20 forskellige lande. Derudover vil bl.a. IMS, SIDA, UNICEF og UNDP være repræsenteret.

Se programmet på www.orecomm.net

For yderligere information kontakt:

Professor Thomas Tufte, Institut for Kommunikation, Virksomhed og Informationsteknologier, RUC, e-mail: ttufte(at)ruc.dk, tlf.: 4674-3204

For pressetilmelding kontakt: Marie Brobeck, e-mail: brobeck@ruc.dk, tlf.: 4674-3318

Send rettelser til webmaster

Find vej

Roskilde Universitet
Universitetsvej 1, Postboks 260
Tlf: +45 4674 2000
E-mail:ruc@ruc.dk
EAN-nr: 5798000418110
SE/CVR-nr: 29 05 75 59